Info Akselin etusivulle MuistotMänttä
TervetuloaTyöSerlachiusten valtakuntaSuuria hetkiä
TYÖN PARISSA | YHTYMÄN PERHEKUULUMISIA | MÄNTÄN PATRUUNAT
G.A.Serlachius
Gösta Serlachius
R. Erik Serlachius
 Gustaf Serlachius
Gustaf Fredrik Serlachius, 1935 - 1  2

Gustaf Serlachius syntyi Mäntässä 1935. Kouluttauduttuaan mm. Wisconsinissa USA:ssa sekä Genevessä hän liittyi 1961 yhtiön palvelukseen ensimmäisenä toimipaikkanaan Kankaan tehdas. Vuonna 1969 hänestä tuli koko yhtiön toimitusjohtaja.

Gustaf Serlachius

Johtoon noustuaan Gustaf Serlachius alkoi heti uudistaa yhtiön organisaatiota. Vastuuta jaettiin entistä laajemmalle joukolle ja koko yhtiön johtokulttuuri modernisoitui ajan ihanteiden mukaiseksi. Muutoksia helpotti se, että yhtiö teki erittäin hyvää tulosta. Myöhemmin työtä jatkettiin muodostamalla tulosryhmiä entisten paikkakuntasidonnaisten yksiköiden tilalle.

1970-luvun talousongelmat vaikeuttivat yhtiön kehittämistä. Taloudellisesti helpompina kausina jatkettiin investointeja mahdollisuuksien mukaan. 1980-luvulle tultaessa oli kuitenkin selvää, että Mäntän kaltaiset yksiköt olivat Suomen metsäteollisuuden kehittämisen kannalta jäämässä liian pieniksi. Gustaf Serlachius oli pyrkinyt jo 1970-luvulla monin tavoin yhteistyöhön muiden metsäteollisuusyritysten kanssa. 1980-luvun alussa hän neuvotteli pitkään fuusiosta Schaumanien ja Rosenlewien kanssa, mutta hankkeet kaatuivat. 1986 G.A.S. lopulta fuusioitui Metsäliiton teollisuuden kanssa. Syntyi Metsä-Serla.

Fuusion jälkeen Gustaf Serlachius toimi Metsä-Serlan hallituksen puheenjohtajana. Vuonna 1996 hänestä tuli UPM-Kymmenen hallituksen jäsen, nykyisin hän on hallituksen varapuheenjohtaja. Gösta Serlachiuksen taidesäätiön puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 1980.

Gustaf Serlachius sai vuorineuvoksen arvonimen 1986.

 Lisää kuvia
G.A. SERLACHIUS